MAYIS-HAZİRAN 2019 / TARIM HABER

Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması ödülleri 10. kez sahiplerini buldu


  

03.05.2019 

Yarışmada bu yıl 669 fotoğraf severin 2 bin 933 eseri değerlendirildi. 20 eser dereceye girdi. Yarışmanın birinciliğini Mehmet Yıkılmazsoy ve Musa Talaşlı paylaştı. Şampiyonlar ödüllerini Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’nın elinden aldı. Yarışmada Emir Bağcı ve Alp Yetimoğlu 2. olurken, 3.’lük ödülüne Recep Ali Cevrim ve Veli Dölek layık görüldü.
10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması ödül töreni Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu’nda yapıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından DenizBank’ın sponsorluğunda düzenlenen yarışmada 6 farklı kategoride ödül verildi.

Sinevizyon gösterimi ile başlayan ödül töreninde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı tarıma yapılan yatırımın çok önemli olduğunu söyledi. Özkaldı, “Tarıma önem vermeyen ülkeler ne bağımsızlıktan söz edebilir ne de diğer sektörlerde başarı sağlayabilir. Tarıma yapılan her yatırım toplumun her ferdine, vatan toprağının her karışına, ekonomiye, sosyal hayata, kültüre yapılan yatırım anlamına gelir.” dedi.

Tarımın birçok dilde “kültür” anlamına gelmesinden dolayı insanlığın kültürel birikiminde hatırı sayılır bir yeri olduğunu dile getiren Özkaldı, tarımın edebiyat, resim, müzik ve fotoğraf gibi birçok sanata da ilham kaynağı olduğunu ifade etti. Anadolu’da tarımın bir yaşam tarzı olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Özkaldı, Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı başta olmak üzere yarışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende konuşan Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya ise yarışmaya fotoğrafları ile katkı verenleri kutladı. Sertkaya konuşmasında yarışmanın sadece sanatsal bir etkinlik olmadığını söyledi ve Bakanlık olarak önemli bir arşive öncülük ettiklerini dile getirdi. Sertakaya iki bakanlığın birleşmesinden sonra fotoğraf yarışması için konuların daha da çeşitlenmiş olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada bu yıl 669 fotoğraf severin 2 bin 933 eseri değerlendirildi. 20 eser dereceye girdi. Yarışmanın birinciliğini Mehmet Yıkılmazsoy ve Musa Talaşlı paylaştı. Şampiyonlar ödüllerini Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı’nın elinden aldı. Birinciler 5 bin lira ile ödüllendirildi. Yarışmada Emir Bağcı ve Alp Yetimoğlu 2. olurken, 3.’lük ödülüne Recep Ali Cevrim ve Veli Dölek layık görüldü.

10. yıl özel ödülüne ise Muhammet Topal ve Meriç Aktar layık görüldü. Yarışmacılar ödülünü Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa Sertkaya’dan aldı. TMO 80. Yıl Özel Ödülünü Caner Başer ve Ender Pekşen kazandı. Tema Ödülünü Ayşe Çalışkan ve Mustafa Kaya alırken, Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları kategorisinde Ayşe Ersoy ve Fatih Tınmaz ödüle layık görüldü. Denizbank Çalışanları Ödülü’nü Mustafa Önder ve Muhammet Ceylan paylaştı. Çiftçi üretici ödülü Mehmet Tokatlı ve Ufuk Seferoğlu’nun oldu.

Ödül töreninde plaket takdimi de gerçekleşti, günün anısına fotoğraf çekimi yapıldı. Törenin ardından dereceye girenlerle birlikte 120 eserin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı ve davetliler sergiyi gezdi.

10. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması