Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımız ormanlarla büyüsün...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / HABER
Bakan Pakdemirli: “Çiftçiliği hakkıyla yapmaya kalktığınız zaman az az kazanıyorsunuz. İnşallah bu yeni dönemde üreticimizi, çiftçimizi ezdirmeden ama...

Fındık doğrudan ve dolaylı olarak 8 milyon kişiyi ilgilendiriyor...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / AYIN KONUSU
Ülkemiz için en önemli ve eski sektörlerden biri olan fındık ve mamulleri sektörü; üretici ve ihracatçı birlikleri, kooperatifler ve konsey gibi yapıl...

Canan YALÇIN SEVER 

Fındıkta dünya lideriyiz...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / AYIN KONUSU
Dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini karşılayan Türkiye, hem üretimde hem ihracatta dünya lideri konumunda. Topraklarımızın 706 bin hektarlık alanında...

TMO fındık fiyatlarına istikrar getirdi...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / AYIN KONUSU
2006 yılından beri fındık alım politikasını yürüten Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü Türkiye’deki fındık üretimi ve 2018 yılı rakamlarına dair ...

Fındık sektörü son teknoloji ürünü modern tesislere sahip...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / AYIN KONUSU
Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği ilk kurulan ihracatçı birlikleri arasında. Kuruluş tarihi olan 1940 yılından bu yana ülkemiz fındı...

Canan YALÇIN SEVER 

Bu yıl rekoltenin yaklaşık 650 bin ton olacağını tahmin ediyoruz...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / AYIN KONUSU
Ulusal Fındık Konseyi(UFK) tüm sektör paydaşlarını içinde barındıran bir çatı organizasyonu. Yani üretici, tüccar, fabrikatör, ihracatçı, üniversitele...

Canan YALÇIN SEVER 

Fındık AR-GE çalışmalarında dünyaya biz yön vermeliyiz...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / AYIN KONUSU
Dünya fındık üretiminin lideri olan Türkiye, fındıkla ilgili AR-GE çalışmalarında da lider olmak için var gücüyle çalışıyor. Giresun’daki Fındık Araşt...

Müge ÇEVİK 

Hande Fırat ”Tarım aynı zamanda benim için sağlık demek”...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / AYIN KONUĞU
Kamuoyunun ekranlardan aşina olduğu, Türkiyenin başarılı ve tanınan gazetecilerinden biri. 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız ile canlı bağl...

En sağlıklı atıştırmalık fındık...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / AYIN KONUSU
Fındık zengini ülkemizde, bu lezzetli ve sağlıklı ürünü mümkün olduğunca günlük beslenmemizde bulundurmamız tüm uzmanların tavsiyesi. Peki bu ürünü tü...

Müge ÇEVİK 

İbrahim BAĞCI 

Dünyada ve ülkemizde fındık üretici örgütleri...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / AYIN KONUSU
Dünyada fındık denilince akla öncelikle üretiminin yaklaşık yüzde 70’ini gerçekleştiren Türkiye gelir. Dünya ihracatının yüzde 85’ine sahip olduğumuz ...

Dr. M. Erhan EKMEN 

On parmağında on marifet Nezaket Hanım...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / ÖNDER ÇİFTÇİ
Zaman zaman Anadolu’nun değişik yerlerindeki örnek çiftçilerimizi sizlerle buluşturuyoruz. Bu sayımızda da yine onlardan birisiyle sizleri tanıştırmak...

Ercan AKSOY 

İbrahim BAĞCI 

Kurban alırken küpesine bakın...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / HAYVANCILIK
Bakan Kelime anlamı “Allah’a yaklaşma” olan kurban, Hz. İbrahim’den bu yana maddi güce sahip Müslümanların her yıl yerine getirdikleri bir ibadettir. ...

Hülya OMRAK 

İbrahim BAĞCI 

Her yıl 5 milyon balık iç sularla buluşuyor...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / ÖZEL HABER
Su ürünleri üretiminde öncü ülkelerden olan Türkiye, kültür balıkçılığı ve iç sulardaki balıklandırma çalışmalarıyla da göz dolduruyor. Toplam su ürün...

Hülya OMRAK 

İbrahim BAĞCI 

Malatya’dan dünyaya yayılan lezzet: kayısı...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / BİTKİSEL ÜRETİM
Yaş ve kuru meyve olarak tadı damaklara kazınan, çekirdeği ile şifa kaynağı olan, reçeli ile kahvaltı sofralarını güzelleştiren kayısı, Malatya ilimi...

Müge ÇEVİK 

“Pazaryeri boncuğu” ilçeye milyonlarca lira kazandırıyor...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / HABER
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yetiştirilen ve "Pazaryeri boncuğu" olarak tescillenen fasulyenin üretiminden bu yıl 9 milyon liralık gelir bekleniyor....

Anız yakmak verimi düşürüyor...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Toprağın yüzeyinde oluşan 2,5 cm kalınlığındaki bölüm zirai olarak, bitkisel toprak diye adlandırılır. Bu bitkisel toprak, bitkinin büyüyüp gelişebilm...

Canan YALÇIN SEVER 

Etiyopya'dan tüm dünyaya kahvenin ilginç yolculuğu...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Yeryüzünde hakkında en çok konuşulan ve onun şahitliğinde büyük sözleşmelere imza atılan, büyük dostlukların köpürtüldüğü kadim içecek kahvenin tarihi...

Mine ATAMAN 

Ne nedir?...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / BİLGİ BANKASI
Aroma vericiler gıda katkı maddesi değildir. Gıdalara tat vermek, koku vermek amacıyla eklenir....

Sıcak iklimden gelen lezzet börülce...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / BİTKİSEL ÜRETİM
Yaz sebzelerinin bolca tüketildiği günleri yaşıyoruz. Pazarlarda, marketlerde bol bol bulunan yaş sebzeler insanın iştahını kabartırken içlerinde bir ...

Hüsamettin KURT 

Hem doğayla iç içe olun hem de kırsal kalkınmaya katkıda bulunun...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / ÖZEL HABER
Değişen insan ihtiyaçları, kültür turizminin gelişmesi, farklı kültürlere ve coğrafyalara ilginin artması deniz kum güneş üçlemesine alternatif tatil ...

Hüsamettin KURT - Esra BAL 

Semih ALEMDAROĞLU 

Hüsamettin KURT - Esra BAL 

Semih ALEMDAROĞLU 

Anadolu coğrafyasına en uygun hayvan koyun...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / HAYVANCILIK
Geçmiş yıllardan günümüze kadar, eti, sütü, yapağısı ve derisi ile insanların en önemli ihtiyaçlarını karşılayan koyun ve keçi, ülkemizin hemen hemen ...

Hilal DOĞAN 

İbrahim BAĞCI 

Sürü büyüme desteği vermeyi planlıyoruz...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / HAYVANCILIK
Hayvanlardan daha iyi verim alabilmek için yapılan ‘ıslah’ işlemi, hayvancılıkta sürdürülebilirliği sağlamanın başında geliyor. Bakanlığımız da bu kap...

Hilal DOĞAN 

İbrahim BAĞCI 

Madenin şahlanışı: GÜMÜŞ...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / EL SANATLARI
Türk tarih ve medeniyetinin en önemli temsilcilerinden Bilge Kağan’ın gümüş ve altın eşyalardan oluşan hazinesi 2001 yılında yapılan kazılarda ortaya ...

Hilal DOĞAN 

İbrahim BAĞCI 

Organik gübrenizi kendiniz üretin...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / ÖZEL HABER
KOMPOST NEDİR? Organik materyallerin havalandırılmış koşullarda mikroorganizmalar vasıtasıyla olgunlaştırılarak içindeki bitki besin maddelerinin yar...

Yrd. Doç. Dr.Şüheyda Hepşen TÜRKAY 

Yerli üretim sensörlerle çiftçi önceden uyarılıyor...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / TARIM TEKNOLOJİLERİ
: Tarıma yeni teknolojiler kazandırmak amacıyla İstanbul’da faaliyet gösteren bir firma tarafından “tarımsal sensör platformu” adlı bir ürün geliştir...

Hülya OMRAK 

Sıra sofralarının baş tacı Afyon Kebabı...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / ANADOLUNUN TADI TUZU
Afyonkarahisar yemekleri de Türk mutfağında bir o kadar önemli yere sahip. Afyonkarahisar mutfağı geleneksel lezzetleriyle son derece zengin bir mutfa...

Havva Neşe Akalın 

Yalan haberler, tüketiciyi gerçek risklerden uzaklaştırıyor...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / ÖZEL HABER
Bir gıdayı son tüketiciye güvenli bir şekilde ulaştırmanın yolu gıda güvenliğini sağlamaktan geçiyor. Her geçen gün tüketiciler gıda güvenliği konusun...

Canan YALÇIN SEVER 

Komşular yasal öncelik sahibi...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / TARIM HUKUKU
Ön alım hakkı, üçüncü kişiye satılan bir malı bir kimsenin öncelikle satın almasına yetki veren bir haktır. Kanun ile özellikle tarımsal nitelikteki t...

Merve TÜRKMEN KAPLAN 

Bakanlığımız üç dalda ödüle layık görüldü...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / TARIM HABER
Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TAGYAD) tarafından Ankara’da verilen iftar yemeğinde dernek üyeleri ve tarım gazetecileri bir araya gel...

Uzman kooperetifi kooperetifçilikte yeni yaklaşım...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / DÜNYADAN KOOPERATİFÇİLİK HİKAYELERİ
Bilgiye ve bilen kişiye verilen önem ülkelerin gelişmişlik düzeyini göstermektedir. Bu bilinçle ülkemizde de tarım kooperatiflerinin ihtiyaç duyduklar...

Dr. M. Erhan EKMEN 

Özgürlük savaşımızın zaferi 30 Agustos 1922...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / YAPRAK
30 Ağustos 1922 tarihiyle simgeleşen zafer, yeryüzünde emperyalizme karşı kazanılmış ilk zaferdir. ...

Günay GÜNER 

Endülüs zirâatı ve İbn Avvâm...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / TARİHTEN NOTLAR
İnsanoğlunun en temel ve en eski faaliyet alanlarından biri olan ziraat uygulamaları medeniyetlerin oluşumunda en önemli etkenlerden biri olmuştur. Ge...

Hasan SOYDAN 

Tarım Kitaplığı...

TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / TARIM KITAPLIĞI
Meyveler Münazarası, Dağların Efendileri Doğu Karadeniz Hayvancılık ve Çobanlık Kültürü, Tıbbi Sülük Tedavisi Hirudoterapi...

Hilal DOĞAN