Bakan Pakdemirli: “Malazgirt Ovası 43’üncü milli parkımız oldu”

EYLÜL-EKİM 2018 / HABER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla Malazgirt’te “Anadolu’nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı” gerçekleştirildi. Anma programına ...

Kooperatifçilikte zoru başaran kadınlar

EYLÜL-EKİM 2018 / ÖZEL HABER
15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve 21 Aralık Dünya Kooperatiçilik Günü vesilesiyle hem kadın hem kooperatif kavramlarını kapsayan bir dosya çalışma...

Türkşan KARATEKİN 

Erdoğan Arıkan “Sağlıklı tarım, sağlıklı bir hayat ve gelecek demek”

EYLÜL-EKİM 2018 / AYIN KONUĞU
Dergimizin bu sayıdaki konuklarından biri de kendine özgü maç anlatımları ve sunduğu spor programları ilgiyle izlenen TRT Spor Spikeri Erdoğan Arıkan....

Müge ÇEVİK 

Mehmet OĞUZ 

Bal üretiminde dünya ikincisiyiz

EYLÜL-EKİM 2018 / KAPAK KONUSU
Bitki ve arı ırkı çeşitliliği bakımından son derece zengin olan ve bu özelliğiyle diğer ülkelerden daha avantajlı konumda bulunan ülkemiz, kovan sayıs...

Müge ÇEVİK 

İbrahim BAĞCI 

Milli parklarımızı koruyarak vatandaşın hizmetine sunuyoruz

EYLÜL-EKİM 2018 / ÖZEL HABER
Nadir bulunan tabii ve kültürel kaynak değerleri nedeniyle koruma altında olan ya da dinlenme ve turizm alanlarına sahip tabiat parçaları “milli park...

Ercan AKSOY 

İbrahim BAĞCI 

İbn-i Sina’nın reçetesi sülükler

EYLÜL-EKİM 2018 / HAYVANCILIK
Avrupalıların ‘canlı eczane’ diye niteledikleri bu zararsız omurgasız hayvan sülük; dış görünüş olarak, koyu renkte ve halkalardan oluşan bir yüzeye s...

Hilal DOĞAN 

İbrahim BAĞCI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan balıkçılık av sezonunu açtı

EYLÜL-EKİM 2018 / HABER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen Balıkçılık Av Sezonu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan törende balı...

Bakan Pakdemirli: “Yangına müdahale süresini 10 dakikaya indirdik”

EYLÜL-EKİM 2018 / HABER
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir Kemalpaşa’da bulunan Orman Yangını İlk Müdahale Merkezini ziyaret etti. Bakan Pakdemirli, burada orman iş...

Bal bağışıklık sistemini güçlendiriyor

EYLÜL-EKİM 2018 / KAPAK KONUSU
Bal yüzyıllardır kullanılan ve aynı zamanda sağlık açısından faydaları olan bir besin. Ülke olarak tüketiminde dünya ortalamasının altında kalsak da b...

Canan YALÇIN SEVER 

İbrahim BAĞCI 

GDO’suz pamuk üreten nadir ülkelerdeniz

EYLÜL-EKİM 2018 / BİTKİSEL ÜRETİM
Pamuk hem dünya için hem de ülkemiz için çok önemli bir katma değer ve ham madde kaynağı. Birçok sanayi kolunun girdisi olan pamuk, özellikle tekstil ...

Canan YALÇIN SEVER 

Coğrafi işaret, sizi marka yapmaz

EYLÜL-EKİM 2018 / ÖZEL HABER
Tarımda markalaşma, birçok ürünün üretiminde dünya lideri olan ülkemizde, üzerinde düşünülmesi, harekete geçilmesi gereken önemli konulardan biri. Dün...

Müge ÇEVİK 

Doğal bitki varlığımız bal kalitemizi artırıyor

EYLÜL-EKİM 2018 / KAPAK KONUSU
Altmış binin üzerinde kayıtlı üreticisiyle, hemen her bölgesinden elde edilen birbirinden çeşitli ürünleriyle Türkiye, tam bir bal cenneti. Çoğunluğu ...

Hülya OMRAK 

İbrahim BAĞCI 

Arılar bitkisel üretimde verimi artırıyor

EYLÜL-EKİM 2018 / KAPAK KONUSU
Arıcılık ve bal üretiminde önemli bir konumda olan ülkemizde konuya yönelik araştırmalara da büyük önem veriliyor. Ordu’daki Arıcılık Araştırma Enstit...

Müge ÇEVİK 

Bala dışarıdan herhangi bir madde ilave edilmesi yasak

EYLÜL-EKİM 2018 / KAPAK KONUSU
Balın üretimi ve satışı konusundaki standartlar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği ile belirleniyor. Biz de b...

Canan YALÇIN SEVER 

Ormanlardan bal damlıyor

EYLÜL-EKİM 2018 / KAPAK KONUSU
Ormanların ve ormancılığın en önemli çıktılarından biri olan arıcılığın geliştirilmesi, bal üretim miktarının ve kovan başına düşen bal veriminin art...

Canan YALÇIN SEVER 

Eski uygarlıklardan günümüze kadar yaşayan gelenek: Anadolu’da bağ bozumu

EYLÜL-EKİM 2018 / ÖZEL HABER
Anadolu’da bağ bozumundan sonra kalan üzümleri isteyenlerin serbest toplamasına “başaklama” denir. Başaklama, konu komşunun ve özellikle çocukların ba...

Rüstem CANGİ 

Dünyada ve ülkemizde bal üretici örgütlenmesi

EYLÜL-EKİM 2018 / KAPAK KONUSU
Yeryüzünde yaşamın devam etmesinde kilit rolü olan arıların insanlara en tatlı hediyesi olan bal, şifa kaynağı bir gıda....

Dr. M. Erhan EKMEN 

Ne nedir?

EYLÜL-EKİM 2018 / BİLGİ BANKASI
ENERJİSİ AZALTILMIŞ ÜRÜN Enerji / besin öğesi miktarında, benzer bir ürüne göre en az yüzde 30’luk bir azalma sağlanması gerekir. Enerji değerine ili...

Doç.Dr.Birol AKBAŞ AKBAŞ  

Kendisini ve köyünü dönüştüren kadın Zümran Ömür

EYLÜL-EKİM 2018 / ÖNDER ÇİFTÇİ
Türkiye onu sosyal medyada yayılan ve milyonlarca kez izlenen, Fransızca konuştuğu bir video ile tanıdı. Kars Boğatepeli Zümran Ömür öz güveni, köyünü...

Müge ÇEVİK - Çiğdem SEVİNDİ  

Erhan ULUÇAY 

Kurak ve yarı kurak alan peyzajı XERİSCAPE

EYLÜL-EKİM 2018 / ÖZEL HABER
Xeriscape, klasik peyzaj anlayışından farklı olarak kurak ve yarı kurak alanların peyzajını ifade eder. Bu peyzaj anlayışıyla su, zaman, para tasarruf...

Faruk YILMAZ  

Domatesin özü, yemeklerin lezzeti: salça

EYLÜL-EKİM 2018 / RÖPORTAJ
Belli bir olgunluğa erişmiş domates ve kırmızı biberin, bazı metotlarla özünün koyulaştırılması ile salça meydana gelir. İçerisinde yağ bulunmayan, ka...

Hilal DOĞAN 

İbrahim BAĞCI 

Evlerde küçük ambalajlı salça kullanmak daha mantıklı

EYLÜL-EKİM 2018 / RÖPORTAJ
Sektörde faaliyet gösteren firmalardan Akfa Salça’nın Genel Koordinatörü ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Tok’tan salça sektörü üzerine kısa bir değ...

Hilal DOĞAN 

İbrahim BAĞCI 

Lüle taşı Eskişehir’in beyaz altını, diğer adıyla deniz köpüğü

EYLÜL-EKİM 2018 / EL SANATLARI
Ham maddesi sepiyolit kili olan ve maden literatüründe ‘sepiyolit’ olarak geçen, Eskişehir taşı da denilen ‘lüle taşı’, beyaz renkli, oldukça hafif ve...

Hilal DOĞAN - İlkay Mustafa GÜNEŞ 

Serkan Mehmet ÇOBANOĞLU - Murat HARMAN 

Türkiye’de bir ilk otomatik şanzımanlı çapa makinesi

EYLÜL-EKİM 2018 / TARIM TEKNOLOJİLERİ
Türk çiftçisi zaman içerisinde tarıma yeni kazandırılan teknolojilerle üretimi daha kolay ve sorunsuz yapma yöntemleriyle tanışıyor. Anadolu Motor fir...

Hülya OMRAK 

Bursa’dan hünkar sofralarına uzanan lezzet hünkar beğendi

EYLÜL-EKİM 2018 / ANADOLUNUN TADI TUZU
Hünkar beğendi günümüzde Osmanlı mutfağı denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden. İskender kebabıyla, İnegöl köftesiyle meşhur olan Bursa’nın bir diğe...

Özlem Duman 

Olağanüstü kazandırıcı zaman aşımı yolu ile taşınmaz mülkiyetinin kazanılması

EYLÜL-EKİM 2018 / TARIM HUKUKU
Taşınmaz mülkiyetinin olağanüstü zaman aşımı ile ilgili hükümler, 4271 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 713. maddesinde yer bulmaktadır. Bir taşınmazın o...

Merve TÜRKMEN KAPLAN 

Volkanik dağın eteklerinden dünyaya bal satıyorlar

EYLÜL-EKİM 2018 / DÜNYADAN KOOPERATİFÇİLİK HİKAYELERİ
Dünya bal üretiminde Meksika, ABD’den sonra 6. sırada yer alıyor. Ülkede en önemli sorun olan düşük kaliteli üretim, kooperatiflerin sertifikalı üreti...

Dr. M. Erhan EKMEN 

Türk ulusunun egemenlik kararı cumhuriyet

EYLÜL-EKİM 2018 / YAPRAK
Ulus devletlerin temel düşünsel kaynağı 1789 Fransız Devrimi aynı zamanda monarşilerin, derebeylik kökenli rejimlerin çöküşü; bireyin öne çıktığı kapi...

Günay GÜNER 

Topkapı sarayı’nda saban, ahır ve gül bahçesi

EYLÜL-EKİM 2018 / TARİHTEN NOTLAR
Osmanlı Devleti’nin ekonomisinin temelini toprak üzerindeki iktisadi faaliyetlerin bütünü olan tarım teşkil etmiştir. Tarımsal faaliyetlerden elde edi...

Hasan SOYDAN 

Tarım Kitaplığı

EYLÜL-EKİM 2018 / TARIM KITAPLIĞI
Ağaç Diken Adam, Kahvaltıya Dair Her Şey, Silajlık Yem Bitkileri ve Silaj Yapımı , Piyasadaki Domates Salçalarının Bazı Analitik Özellikleri...

Hilal DOĞAN