Bakan Yumaklı, Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nde konuştu

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / HABER
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Taşköprü Belediyesince bu yıl 35’incisi düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin 2. gü...

Taklit ve tağşiş yapan firmalar anlık olarak paylaşılıyor

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / KAPAK KONUSU
Sofralarımıza gelen gıdaların güvenilirliği, sağlığımız ve cüzdanımız için hayati önem taşıyor. Ancak ne yazık ki bazı ürünler, “taklit” ve “tağşiş” g...

Hülya OMRAK 

4 bin 351 yetiştiriciye damızlık gebe düve verilecek

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / HAYVANCILIK
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınmayı desteklemek ve etçi besi materyali varlığını artırmak amacıyla “Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Proj...

Hülya OMRAK 

600’ün üzerinde noktada hububat alımları yapılıyor

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / ÖZEL HABER
Kuraklık, don ve dolu gibi istenmeyen hava koşulları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de tarımsal üretimi olumsuz etkiliyor. Bu yıl buğday ve arpa ür...

Müge ÇEVİK 

Zehirli bir iksir: akrep zehri üretimi

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / RÖPORTAJ
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesindeki 550 metrekarelik bir tesiste, zehirli akreplerden adeta bir umut iksiri damıtılıyor. Metin Örenler liderliğindeki ...

Murat ÖZKAN 

Gıda güvenilirliğini sağlamak için kontrol ve analizler kesintisiz devam ediyor

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / KAPAK KONUSU
Her gün tükettiğimiz gıdaların kaynağını, üretim aşamalarını ve sofralarımıza nasıl geldiğini hiç düşündünüz mü? Gıda güvenilirliği, sadece bir deneti...

Müge ÇEVİK 

Türkiye gıda ve içecek sanayi güçlü ve dinamik bir ekosistem

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / KAPAK KONUSU
Türkiye’nin gıda ve içecek sektörü, güçlü ekosistemi ve dış ticaret fazlası veren yapısıyla dikkat çekiyor. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri F...

Murat ÖZKAN 

Yediğimiz her lokma gizli bir dünya

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / KAPAK KONUSU
Çağımızın en kritik konularından biri hâline gelen gıda okuryazarlığı, bireysel sağlığımızdan küresel gıda sistemlerinin sürdürülebilirliğine kadar ge...

Murat ÖZKAN 

Tabağınızdaki bilim: Gıda katkı maddeleri ve e kodları hakkında bilmemiz gereken her şey

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / KAPAK KONUSU
Market rafında elinize aldığınız bir ürünün etiketini çevirdiğinizde karşınıza çıkan uzun içerik listesi ve "E" ile başlayan kodlar gözünüzü korkutuyo...

Oya SİPAHİOĞLU  - Nilgün TAŞLI KAYAALP - Nilüfer DURAL  

Tarım ve Orman Bakanlığından merak edilen sorulara yanıtlar

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / KAPAK KONUSU
Tarım ve Orman Bakanlığı ülkemizde gıda güvenilirliğinin temin edilmesinde tek yetkili otorite konumunda. Bakanlık tarafından Avrupa Birliği mükteseba...

Müge ÇEVİK 

Ağırnaslı kadınlar aspir yağı üretimiyle daha da güçleniyor

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / ÖNDER ÇİFTÇİ
Kayseri Ağırnas Mimar Sinan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından hayata geçirilen Soğuk Sıkım Aspir Yağı Üretim Tesisi sayesinde ko...

Müge ÇEVİK - Mustafa GÖZÜTOK - Dr. Meral AKALIN KOCA 

Yanmayan biyolojik karışım ödül getirdi

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / TARIM TEKNOLOJİLERİ
İstinye Üniversitesi öğrencileri, anız yangınlarını erken tespit eden ve yayılmasını önleyen otonom bir insansız hava aracı (İHA) geliştirerek TEKNOFE...

Sema ÖZAY 

Toprağın yeşil mirası taze fasulye

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / BİTKİSEL ÜRETİM
Türkiye’nin dört bir yanında severek tüketilen taze fasulye, sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Peki, bu yeşil mucize son yıllarda nasıl bir d...

Murat ÖZKAN 

Bakan Yumaklı Ulusal Su Planı hedeflerini açıkladı

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / HABER
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin su kaynaklarını daha verimli kullanabilmesi için hazırlanan Ulusal Su Planı’nın detaylarını açıklad...

Prof. Dr. Birsin: “Anız yangınları ile ekosistemin flora ve faunası yok ediliyor”

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / RÖPORTAJ
Ülkemizde anız yakmak yıllar boyu tarla tarımının bir parçası gibi görüldü. Ancak zamanla bu uygulamanın toprağa, doğaya ve insana verdiği zarar konus...

Müge ÇEVİK 

Kuraklığa karşı süper yem bitkisi: Tuz çalısı

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / ÖZEL HABER
İklim değişikliği ve kuraklık tarım sektörünü derinden etkilerken hayvancılık için alternatif yem kaynaklarına olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bu ...

Sema ÖZAY 

Nuh Peygamber’den kalan miras ahşap ustalığı

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / EL SANATLARI
Ağaçtan ve tahtadan yapılmış ürünleri ifade eden ahşap sözcüğü köken olarak Arapçadan gelmekle birlikte ahşabı var eden ana öge “ağaç” sözcüğü Türkçed...

Hilal DOĞAN 

Köyünüzde üretim yaptığınız sürece kral hep siz olacaksınız

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / RÖPORTAJ
Şehirlerin kalabalığından, modern hayatın koşturmacasından uzaklaşarak toprağa kök salan, yeşilin ve üretimin peşinden giden bir genç kadın Sara Üstün...

Murat ÖZKAN 

Kilis’ten şifa deposu Lebeniye çorbası

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / ANADOLUNUN TADI TUZU
Dergimizin bu sayısında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin birçok ilinde farklı yorumları bulunan Lebeniye Çorbası’nın Kilis usulü tarifini paylaşacağız. S...

Müge ÇEVİK 

Avrupa Birliği Coğrafi işaret listesinde yer alan yeni Türk tatları

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / COĞRAFİ İŞARETLERDEN HABER VAR
Türkiye’nin üç kıtanın kesişim noktasında yer alması, çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapması ve farklı iklim kuşaklarını barındırması kültürel ve ...

Bakiye KILIÇ ONUK 

Çiçeği dalında koklamak beni yeniliyor

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / AYIN KONUĞU
Türk halk müziğinin önemli seslerinden Gülşen Kutlu’yu Türk Tarım Orman dergisinin bu sayısında konuk ettik. Kutlu, sanatçı kimliğinin yanı sıra doğa...

Hülya OMRAK 

Büyük Taarruz Meydan Muharebesi’nde Atatürk ve Türk ordusu

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / GÜNCEL
“Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.” K. At...

Doç. Dr. Okan CEYLAN - Doç. Dr. Suna ALTAN 

Üretimden tüketime güvenli gıda

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / DİJİTAL TARIM
Tarım ve Orman Bakanlığı, üretimden tüketime kadar olan tüm süreçlerde güvenilirliği artırmayı ve tüketiciyi korumayı amaçlayan kapsamlı çalışmalar yü...

Serhan KAYMAK 

Türk mucizesi” olarak nitelenen kuru tarımın öncüsü: Ali Numan Kıraç

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / TARİHTEN BİR SAYFA
Prof. Dr. Ali Numan Kıraç, Türk bilim insanı, Ziraat Mühendisi, Dry Farming Deneme İstasyonu’nun kurucusu, kuru tarım alanında uzmandır. Tanınmış iş i...

Mehmet BİLİR 

Orman yangınlarında hazır kuvvet

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / DÜNYADA KOOPERATİFÇİLİK
Hepimizin içini yakan orman yangınlarına karşı İtalya’da kooperatiflerin nasıl en önemli unsur olarak görev aldıkları anlatan bir başarı hikâyesi anla...

Dr. M. Erhan EKMEN 

Hızın ve avcılığın ustaları

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ TÜRLER
Ulu doğanlar (Falco cherrug), dünya genelinde yaygın görülen oldukça iri yırtıcı kuşlardır. Ancak bu görkemli canlılar, Uluslararası Doğa Koruma Birli...

Murat ÖZKAN 

Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Millî Parkı: Yeşil ile mavinin birleştiği yer

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / GEZİ
Aydın il sınırları içinde yer alan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Millî Parkı, doğa tutkunları ve tarih meraklıları için eşsiz bir destinasyo...

Tarım Kitaplığı

TEMMUZ-AĞUSTOS 2025 / TARIM KITAPLIĞI
Hayvancılık, Türkiye’nin önemli nohut çeşitlerinin başlıca vasıfları üzerinde araştırmalar, Yasemin Çiçek Esansları (Elde Edilmesi, Özellikleri, Kulla...

Hilal DOĞAN