200 metrekare alanda 20 ton mantar üretiyor

EYLÜL-EKİM 2022/ GÜNDEM
Kadınların tarımsal alan ve gıda üretiminde yaptıkları önemli katkılarından dolayı 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü her yıl tüm dü...

Hatice OLGUN- Murat ÖZKAN

Murat HARMAN

Su ürünleri yetiştiriciliğinde hedef büyüdü

EYLÜL-EKİM 2022/ GÜNDEM
Türkiye, su ürünleri yetiştiriciliği alanında üretim ve ihracat hedeflerini her geçen yıl büyütüyor. Konuya ilişkin sorularımızı cev...

Müge ÇEVİK

6 milyon ton buğday stokumuz var

EYLÜL-EKİM 2022/ HABER
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Nevşehir'de Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı'nda, "Bugün itibarıyla 6 milyon 200 bin ton c...

“Gıda krizi küresel bir sorun”

EYLÜL-EKİM 2022/ GÜNDEM
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, her yıl Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor. Son yılla...

Müge ÇEVİK

Aile çiftçiliği gıdanın güvencesi

EYLÜL-EKİM 2022/ KAPAK KONUSU
Türkiye’de 1 milyonun üzerinde aile çiftliği olarak belirlenen işletme bulunuyor. Kırsal alanda çevreyi korumak, sürdürülebilir kalk...

Müge ÇEVİK

Baharat tebliği yenilendi

EYLÜL-EKİM 2022/ RÖPORTAJ
Türk Gıda Kodeksi Baharat Tebliği (No: 2022/7) Nisan ayında Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 31/12/2023 tarihinden sonr...

Murat ÖZKAN

Küf her zaman zararlı mı?

EYLÜL-EKİM 2022/ RÖPORTAJ
Ülkemizde ve dünyada her yıl milyonlarca ton gıda küflenme veya uygun saklama koşullarına riayet edilmemesi dolayısıyla çöpe atılıyo...

Murat ÖZKAN

TİGEM Genel Müdürü Gezginç: “Tarım ve hayvancılığın garantisiyiz”

EYLÜL-EKİM 2022/ RÖPORTAJ
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarım ve tarıma dayalı sanayi için tohumluk, damızlık ve ham madde üretmenin yanı sıra gen...

Nar

EYLÜL-EKİM 2022/ BİTKİSEL ÜRETİM
Çarşıdan taneyle alıp eve geldiğimizde binlerce çoğalan nar, büyüleyici rengi ve taneleriyle bereketin simgesi kabul edilerek en sev...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN

Okul çağı çocukları öğün atlamamalı

EYLÜL-EKİM 2022/ GÜNDEM
Okulların açılması ile birlikte okula giden çocuklarda beslenme düzeni bir kez daha kendini hatırlattı. Çocuk ve ergenlerde okul dön...

Hülya OMRAK

Tarımda arz güvenliği için önemli adım

EYLÜL-EKİM 2022/ ÖZEL HABER
Tarım ve Orman Bakanlığının en önemli görevlerinden biri olan arz güvenliği ile ilgili süreçlerin daha da detaylı yürütülmesini sağl...

Müge ÇEVİK

Bakırçay’ın nazlısı Kırkağaç kavunu

EYLÜL-EKİM 2022/ PAZARLAMA İLETİŞİMİ
Tohumdur insanı büyüten, yeşertip dal verdiren. Ekersin ve beklersin. Bilirsin kök verip toprağı çatlatacağını. Bilirsin, kendi elle...

Kemal ÇİFÇİ

Üniversiteden arıcılık eğitiminde yeni bir boyut: sanal ve artırı...

EYLÜL-EKİM 2022/ TARIM TEKNOLOJİLERİ
Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, arıcılık eğitiminde öncü bir yeniliğe imza atarak, VR (Virtual Reality/Sanal Gerçeklik) ...

Fatih COŞKUN

Aile tipi kooperatifçilik

EYLÜL-EKİM 2022/ KAPAK KONUSU
Dünyanın çeşitli yerlerinden başarılı kooperatiflerin hikayelerini anlatmak için bu sefer Amerika Birleşik Devletlerine gideceğiz. A...

Dr. M. Erhan EKMEN

Lezzeti tescillenmiş turşular

EYLÜL-EKİM 2022/ COĞRAFİ İŞARETLERDEN HABER VAR
Sıcak yaz günlerini geride bırakarak kışa hazırlandığımız şu günlerde, yazın taze sebze ve meyvelerinin tadını kışa taşıyan, aynı z...

Sema ÖZAY

Ocaklarımızdan başlayan gelenek ‘taş fırın’

EYLÜL-EKİM 2022/ EL SANATLARI
Kültürümüzde "ocak"la başlar fırının hikayesi de. Fırınların ana atası diye de tabir edebileceğimiz ‘ocak’ ismi, köken olarak öz Tür...

Hilal DOĞAN

Baklagillerin kraliçesi eber sarısı koruma altında

EYLÜL-EKİM 2022/ NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ TÜRLER
lkemizde biyolojik çeşitliliğin korunması ve devamlılığının sağlanması konusunda çalışmalara devam ediliyor. Eber sarısı (Thermopsis...

Murat ÖZKAN

Tarım Kitaplığı

EYLÜL-EKİM 2022/ TARIM KITAPLIĞI
Çay kıtabı,Türkiye’nin geleneksel peynirleri piyasa yapisi ve coğrafi işaretleme, Fındık

Hilal DOĞAN

Muzun kitabını yazdı

TEMMUZ-AĞUSTOS 2022/ RÖPORTAJ
Bünyamin Kozak. Ziraat yüksek mühendisi, muz yetiştiricisi, muz danışmanı, gübre bayii, sigorta acentesi. Mesleğine ve muza aşık. Öy...

Sema ÖZAY

Verim düzeyi yüksek yerli buğday çeşitleri üretimi artırıyor

TEMMUZ-AĞUSTOS 2022/ KAPAK KONUSU
GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü (GAP UTAEM), 1962 yılından bu yana ekmeklik ve makarnalık buğday çeş...

Müge ÇEVİK

Güneş enerjili sistemlere yüzde seksen destek

TEMMUZ-AĞUSTOS 2022/ ÖZEL HABER
Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) kapsamında Konya ve Karaman’da güneş enerjili sistemler yüzde 70-100 oranında hibelerl...

Sema ÖZAY

Çeltik üretimi 1 milyon tona ulaştı

MAYIS-HAZİRAN 2022/ BİTKİSEL ÜRETİM
Kabuğu çıkarılmamış pirinç olan çeltik, buğdaygiller familyasından. 2021 yılında ülkemizde çeltik üretimi 1 milyon tona ulaşırken, k...

Ayşegül ULUCAN ŞAHİN

Çiftçilik yapmak isteyen gençlere pozitif ayrımcılık

MAYIS-HAZİRAN 2022/ RÖPORTAJ
Tarım ve Orman Bakanlığı farklı hibe destek programlarıyla çiftçilere desteğini sürdürüyor. Özellikle 18 – 40 yaş arası çiftçilik ya...

Hülya OMRAK

Boran aşkı, Diyarbakır karpuzu ve pazarlama iletişimi

MAYIS-HAZİRAN 2022/ BİTKİSEL ÜRETİM
Eloğlu yolda giderken bir yola düşeriz. Yola düşenin düşkünlüğü de olabilir düğünü de. Bizim yolda düşeni kaldırmamız ile yoldan çek...

Kemal ÇİFÇİ

Tarımın başarılı kadınları

MART-NİSAN 2022/ GÜNDEM
Evde, işte, fabrikada, tarlada erkeklerle birlikte, hatta bazen daha fazla hayatın yükünü omuzlayan kadınlar; toplumda sevgiyi, fed...

Sema ÖZAY

Siirt’ten şifa kaynağı Pervari Balı

MART-NİSAN 2022/ HAYVANCILIK
Doğanın zengin florasından beslenen arıların ürettiği bal bir şifa kaynağı olarak biliniyor. Türkiye’nin en kaliteli balları arasınd...

Murat ÖZKAN

Tarım 5.0’a hızla yaklaşırken…

MART-NİSAN 2022/ TARIM TEKNOLOJİLERİ
Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçılar Birliği TARMAKBİR, her yıl “Makine İhracatçıları Birliği (MAİB)” için, tarım ve makine san...

Fatih COŞKUN