Yapılışı:
Fasulyeleri akşamdan sabaha kadar tuzlu su içinde şişmeleri için bekletin. Bekleyen fasulyeleri orta ateşte, tuzlu suda yaklaşık 20-25 dakika ön haşlayın. Haşlama suyunu döküp fasulyeleri yıkadıktan sonra tekrar tencereye alın tuzlu suda yeniden istediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar haşlayın. Pişen fasulyeleri ılımaya bırakın.
Haşlanmış fasulyelerden 3 yemek kaşığı alın ve çukur bir kaba koyup çatalla iyice ezin. Üzerine tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz ve suyu (dilerseniz haşlama suyunu da kullanabilirsiniz) ekleyip iyice karıştırın.
Haşlanmış fasulyeleri, büyük bir servis tabağına yayın. Üzerine hazırladığınız sosu döküp karıştırın. Bu karışımın üzerine de kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, doğranmış yumurtaları, ince kıyılmış taze soğanı, yeşil sivri biber ve maydanozları, tuzu, kırmızı pul biberi ve karabiberi katıp kabaca karıştırın. Yemeğiniz servise hazır. Dilerseniz et yemeklerinin yanında servis edebileceğiniz gibi ana yemek olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.