OCAK-ŞUBAT 2019 / TARIM KITAPLIĞI

Tarım Kitaplığı


  

11.01.2019 


‘Su Kirliliği’, ‘Mevsiminde yemek’ , ‘Türkiye Ormancılık Tarihi’

‘Su Kirliliği’
Yazarı: Prof. Dr. Münir Ziya Lugal Göksu

Yazarın, Su Ürünleri Fakültelerinde okutulmak üzere hazırladığı kitap sadece Su Ürünleri Mühendislerine değil, son derece hayati nitelik taşıyan bu konunun alanına giren herkese ve meraklısına hitap ediyor. Su kirliliği konusunda yazılmış az sayıda kitaptan biri olan bu çalışma bir nev’i kaynak niteliği de taşıyor. Ekolojik açıdan da çok önemli bir konuya temas ediyor olması, geleceğini düşünen her bireyin kitaplığında olmasını zorunlu kılıyor diyebiliriz. 15 bölümden oluşan kitapta, şekiller ve tablolar konulara açıklık getirmesi ve pekiştirmesi açısından önem arz ediyor. Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr. M. Ziya Lugal Göksu tarafından yazılan kitap, Akademisyen Kitabevinden çıkmış ve 215 sayfadan oluşuyor.

Haber Görseli

‘Mevsiminde yemek’
Yazarı: Aydan Üstkanat

365 bölümden oluşan ve mevsimlere uygun yemenin önemini temel alan bu kitapta; Anadolu’nun az bilinen meyveleri ile ilkbahar, yaz, sonbahar, kış mevsimlerinde tüketilmesi gereken ve o mevsime has ürünler bizlere hatırlatılıyor. Unutulmaya yüz tutmuş mevsimsel ürünleri yeniden sofralarımıza taşımayı hedefleyen kitapta, ilham verici ve sağlıklı tarifleriyle okuyucuyu, yiyeceklerin nasıl yetiştiği konusuyla ilgilenmeye yönlendiren kitap, aynı zamanda en iyi şef yazar seçilme başarısını da kazanmış olan Aydan Üstkanat tarafından hazırlanmış. 260 sayfadan oluşan kitabın yayıncısı ise Remzi Kitabevi.

Haber Görseli

‘Türkiye Ormancılık Tarihi’
Yazarı: Orman Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Yücel Çağlar

Ormanlarımızın ve orman ekosistemlerinin önemini temel alan ve bunun hemen her yönden insan yaşamını etkilediğine vurgu yapan kitap, ülkemizin ormancılıktaki tarihsel sürecini anlatıyor. Şimdiye dek hiç değinilmemiş ve gözden kaçmış olan ayrıntıların da verildiği kitap aynı zamanda bir başvuru kitabı niteliğinde olup Orman Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Yücel Çağlar tarafından kaleme alınmış. 440 sayfadan oluşan kitap, Odtü Yayınlarından çıkmış.

Haber Görseli

kitap su ormancılık tarihi yemek