EYLÜL-EKİM 2019 / TARIM TEKNOLOJİLERİ

Üreticiler zor şartlarda sürücüye ihtiyaç duymayacak


Ayşegül ULUCAN ŞAHİN    

11.09.2019 


Elektronik ve uzaktan kumanda edilebilen ilk yerli nokta dönüşlü 50 hp gücündeki mini yükleyici, AGROEXPO 14. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda inovatif ürün ödülünün sahibi oldu.

Türkay Tarım Makinaları, bu yıl 7-10 Şubat 2019 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen AGROEXPO 14. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda, 50 hp gücündeki (beygir gücü) elektronik kontrollü ve uzaktan kumanda edilebilen ilk yerli nokta dönüşlü mini yükleyici ile inovatif ürün ödülünü aldı. İçinde operatör olmadan uzaktan kumanda edilebilen mini yükleyiciler, çalışma koşullarının güvenli olmadığı zor şartlar için tasarlandı.
 
GÜVENLİ OLMAYAN ALANLARDA UZAKTAN KUMANDALI TEK YÜKLEYİCİ
 
Traktör ve arkasındaki ekipman ile çalışmanın güvenli olmayacağı zor şartlar için bir alternatif olacak mini yükleyiciler, farklı motor güçlerinde ve çok çeşitli ataçman(ek) seçeneği ile birbirinden farklı birçok işi yapabilmeye olanak sağlayarak üreticinin işini daha kolay, daha hızlı ve daha kârlı hale getirecek.
 
Traktör ve diğer makineler içinde operatör- sürücü olmadığı zaman iş yapamazlar. Çalışma koşullarının güvenli olmadığı zor şartlarda bu gereklilik tehlikeli ve istenmeyen sonuçlara sebebiyet verebilir.
 
Uzaktan kumanda edilebilen mini yükleyiciler, tamamen elektronik kontrollü olup, herhangi bir değişiklik ihtiyacında yalnızca yazılımsal düzenlemeler ile ihtiyaca yanıt verir hale gelebiliyor.

Haber Görseli

İnşaat ve kazı makineleri içerisinde peyzaj, ormancılık, madencilik, karayolları, endüstri, inşaat ve tarımda da kullanılabilecek “skid steer loader” nokta dönüşlü, kayma yönlendirmeli yükleyiciler, 4 çekişli ve hidrostatik yürüyüş sistemine sahip. Mini yükleyiciler, şartlar uygun olduğunda istenirse operatör tarafından da kontrol edilebiliyor.
 
Mini yükleyici, kendi etrafında 360 derece dönebilme özelliğiyle çok dar yerlerde, süratli bir şekilde çalışabiliyor. Türkay Thor Serisi mini yükleyicilerin önünde bulunan standart kova istendiğinde kolay montaj-demontaj sistemi sayesinde 1 dakika gibi kısa bir sürede çıkartılarak farklı ataçmanlar takılabiliyor. Çok çeşitli ataçman seçeneği ile birbirinden farklı birçok işi yapabilmeye olanak sağlıyor.
 
Makine ile kullanılabilen ataçman seçenekleri de şöyle: Genel amaçlı kova, çok amaçlı kova, tırnaklı kova, kazıcı kol (Beko), kazıcı (Ripper), dozer bıçağı, forklift çatalı, balya çatalı, silindirik balya tutucu, tomruk taşıyıcı, hidrolik kırıcı, hazneli süpürge, burgu, zincirli toprak kesici, diskli asfalt kesici, toprak frezesi (Rotovatör), sap parçalama.
 
Firmanın, şu anda üçüncü prototip olan 80 HP gücündeki model üzerinde AR-GE çalışmaları devam ediyor.

AGROEXPO 14. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı inovatif tarım makinaları