Isıl işlem uygulanmış et ürünleri: Kürleme, fermentasyon, marinasyon gibi işlemler uygulanarak veya uygulanmaksızın üretilen ve ısıl işlem uygulanan et ürünleridir.
Fermantasyon: Mikroorganizmaların, çiğ ette bulunan veya dışarıdan ilave edilen karbonhidratları, başta laktik asit olmak üzere diğer organik bileşiklere dönüştürerek pH değerini düşürmesi ile birlikte ürünün olgunlaşmasına katkıda bulunduğu işlemdir. Gıdalar fermantasyon sonucu açığa çıkan maddeler sayesinde kendine has yapı, renk, koku ve lezzete sahip olurlar.
Emülsifiye et ürünü: Etlerin, emülgatörler vasıtasıyla su ve yağın homojen bir şekilde bir arada tutularak elde edildiği hamurun doğal ya da yapay kılıflara doldurularak ısıl işlem uygulanmış et ürünüdür. Dana salam ya da sosis bu ürünlere örnek olarak verilebilir.
Yaprak döner: Üretiminde kırmızı et olarak sadece yaprak haline getirilmiş çiğ kırmızı etin kullanıldığı dönerdir.
Kıyma döner: Üretiminde kırmızı et olarak en çok yüzde 90 oranında kıymanın ve en az %10 oranında yaprak haline getirilmiş çiğ kırmızı etin kullanıldığı dönerdir
Karışık döner: Üretiminde kırmızı et olarak en az yüzde 60 oranında yaprak haline getirilmiş çiğ kırmızı et ve en çok yüzde 40 oranında kıymanın kullanıldığı dönerdir.
Yaprak kanatlı eti döneri: Üretiminde kanatlı eti olarak sadece yaprak haline getirilmiş çiğ kanatlı etinin kullanıldığı dönerdir.
Karışık kanatlı eti döneri: Üretiminde kanatlı eti olarak en az yüzde 60 oranında yaprak haline getirilmiş çiğ kanatlı etinin ve en çok yüzde 40 oranında kanatlı kıymanın kullanıldığı dönerdir.