MAYIS-HAZİRAN 2020 / TARIM KITAPLIĞI

Tarım Kitaplığı


Hilal DOĞAN    

22.05.2020 


Zoonozlar, Organik Süt, Balıkçılık Yönetimi

ZOONOZLAR 
Hayvanlardan insanlara bulaşan enfeksiyonlar 
 
Günümüzde tüm dünyada önemi giderek artan ve hatta biyo terör olarak kullanılma özelliğine sahip hayvansal kökenli (zoonoz) hastalıkları ve hayvanlardan insanlara bulaşan enfeksiyonları konu edinen kaynak kitap; bu hastalıkların özellikleri, coğrafi bölgelere ve iklimlere göre dağılımı, ülkeler arası ticaret ve seyahatlerin enfeksiyonların çoğalmasına etkisini anlatmış. Kitapta, Sars, kuş gribi, kırım-kongo ve bruselloz gibi yaşanmış örnekler ve konunun uzmanı akademisyen, veteriner hekim ve virologların görüşlerine geniş yer verilmiş. Zoonotik hastalıkların önlenmesinin ve kontrolünün hem günümüzde hem de gelecekte sahip olduğu hayati önemini bizlere hatırlatan 1167  sayfalık kitap, konu ihtisası olan editörler öncülüğünde Bilimsel Tıp Yayınevi tarafından basılmış. 

Haber Görseli

ORGANİK SÜT

Konu uzmanı akademisyen bir ekip tarafından yazılan kitapta, dünyada ve Türkiye’deki organik tarımın uygulanış sistemleri etraflıca anlatılmış olup, organik üretimin  öneminden yola çıkılarak gerçek anlamda benimsenip benimsenmediğine dikkat çekiliyor. Gıda güvenliği, gıda katkı maddeleri, yeni tehditler ve organik tarım dünya nüfusunu besleyebilir mi? soruları ve ana maddeleriyle, güvenli olmayan gıda tüketiminin sağlık üzerine etkileri, güvenli gıdaya nasıl ulaşabileceğimiz ve organik sütün üretimi, organik çiğ sütün diğer süt ürünleriyle işlenmesi sırasında dikkat edilecek hususlar vb.  konularda yol gösterilerek üretici ve tüketicilere önerilerde bulunuluyor.  Sidas Yayınlarından çıkmış olan kitap 130 sayfadan oluşuyor.

Haber Görseli

BALIKÇILIK YÖNETİMİ

Yazarın ifadesiyle oldukça zor, kapsamlı ve önemli bir görev olan balıkçılık yönetimi konusunda rehberlik etmeyi amaçlayan kitap, ülke balıkçılığı için gerekli teknikler, araçlar, balıkçılık yönetimiyle ilgili güncel durum, uygulama örnekleri, balıkçılığın öncelikli boyutlarını biyolojik, ekolojik, sosyal ve ekonomik olarak ele alıyor. 

Balıkçılık yönetimi alanında halen aktif olarak çalışanlar, konuya alaka duyanlar ve bilim insanları için önemli bilgiler içeren 200 sayfalık kitap, Su Ürünleri Profesörü ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Mustafa Sarı tarafından kaleme alınmış ve Nobel Kitap tarafından yayınlanmış.

Haber Görseli

Zoonozlar Organik Süt Balıkçılık Yönetimi