EYLÜL-EKİM 2020 / TARIM KITAPLIĞI

Tarım kitaplığı


  

12.10.2020 


Türkiye Deniz Canlıları Rehberi, Üzüm ve Üzümle Tedavi, At Hekimliği

Türkiye Deniz Canlıları Rehberi 
Ender uzmanlık alanlarından biri olan "deniz biyoloğu" mesleğini icra eden yazar aynı zamanda bir su altı fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı. 2017’de çekmiş olduğu Lüfer Belgeseliyle Ankara Uluslararası Film Festivalinde En İyi 2. Belgesel Ödülü'ne layık görülen yazar, alanında bir ilk olan Türkiye Deniz Canlıları Rehberi adındaki bu kitabında da denizlerimizde yaşayan balıklar, knidliler, yumuşakçalar ve kabuklular sınıfına ait yaklaşık 280 sualtı canlısını bizlere tanıtmış. Deniz canlılarının bilimsel adları, davranış şekilleri, fiziksel özellikleri, üreme bilgileri, beslenme alışkanlıkları, isimlerinin Türkçe dahil 4 ana dildeki karşılıkları, yayılım ve habitatları ayrıntılı bir biçimde verilmiş. Türkiye denizlerindeki sadece balıkların değil, deniz anemonları, mercanlar, deniz anaları, deniz tavşanları, karidesler ve yengeçler gibi canlılar ve bu canlıların hayatlarına dair bilgilere, bizzat yazar tarafından su altında çekilmiş eşsiz fotoğraflara ulaşabileceğimiz bu kaynak eser, İnkılap Kitabevinden çıkmış ve 328 sayfadan oluşuyor.

Haber Görseli

Haber Görseli

Üzüm ve Üzümle Tedavi
’Türkiyede’ki ilk doğum kliniğini açan profesör olarak kayıtlara geçen Dr. Besim Ömer Akalın tarafından kaleme alınmış olan bu özel kitap yıllar sonra ilgililer tarafından hazırlanarak tekrar neşredilmiş. Üzümün tüm çeşitleriyle tanıtılarak anlatıldığı kitapta, tarihsel gelişimi anlatıldıktan sonra üzümle yapılabilecek tüm tedaviler ve bu tedavilerde kullanılacak üzüm çeşitleri resimlerle verilerek üzümün ihtiva ettiği maddelerden, yiyecek hazırlama şekillerine ve saklama koşullarına varıncaya dek önemli terkipler anlatılmış. Üzümü şifa olarak ve bilmediğimiz yönleriyle algılamamızı sağlayan kitap, sekiz fasıldan oluşmakta olup Palet  Yayınlarından çıkmış. 

Haber Görseli

At Hekimliği 
Editörlüğünü, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi  Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ender Yarsan’ın yaptığı, alanında uzman akademisyen bir ekip tarafından hazırlanan kitap, konu ve işlenişi  itibarıyla tek ve kapsamlı olmasıyla kaynak niteliğinde.  32 bölümden oluşan kitap, Türk atçılığı ve biniciliğinin dünya medeniyetine katkıları, atın yetiştirilmesi, fizyolojik, biyokimyasal parametreler ve klinik yönden değerlendirilmesi, ilaç kullanımından beslenmesine, hastalıklarından gebelik dönemine, ayak bakımına, homeoterapi, at yarışları, düz koşu atlarının antremanları, atlı terapi, kısrak sütü ve geleneksel bir içecek olarak kımız gibi ata dair önemli konu başlıkları ve bilgi içerikleriyle ayrıntılı bir biçimde verilmiş. Veteriner Fakülteleri, atla ilgili bölümler, spor kulüpleri ve tesisleri, haralar ve meraklısı olan herkese rehber olabilecek kitap Güneş Tıp Kitabevleri tarafından yayınlanmış olup 1360 sayfadan oluşuyor.

Türkiye Deniz Canlıları Rehberi Üzüm ve Üzümle Tedavi At Hekimliği