MAYIS-HAZİRAN 2021 / TARIM KITAPLIĞI

Tarım Kitaplığı


Hilal DOĞAN    

25.05.2021 


Kiraz -vişne yetiştiriciliği, Anadolu ağıtları, İleri koyun yetiştiriciliği

KİRAZ -VİŞNE YETİŞTİRİCİLİĞİ

Kiraz ve vişne yetiştirmeye dair her şeyin anlatıldığı kitapta; kiraz ve vişnenin iklim ve toprak istekleri, dikim planlaması, bahçe çeşitlerine göre durumu, fidanların dikim zamanı ve alınması gereken tedbirler gibi temel bilgilere öncelik verilmiş. Daha verimli, kaliteli kiraz ve vişne yetiştiriciliği yapabilmek için her yetiştiriciye ve meraklısına lazım olabilecek bu kitap, 125 sayfadan oluşmakta ve Hasad Yayıncılıktan çıkmış. 

 

Haber Görseli

ANADOLU AĞITLARI

Ahmet Şükrü Esen, 1900’lü yıllarda ağır ceza reisliği yapan ve araştırmacı kimliğiyle tanınan bir isim. 30 yılı aşkın süre Anadolu kasabalarında ve görev yaptığı yörelerde bizzat araştırarak edindiği bilgi belgeler Anadolu Ağıtları olarak kitaplaştırılarak okuyucuya sunulmuş. Bir ağıtın izini sürmek için hapishanelere gidip tutuklularla görüşen, bilgiler toplayan yazarın bu tecrübelerini derleyip kitaplaştıran isim ise meşhur edebiyatçı ve Türk halk bilimcisi Pertev Naili Boratav’dır. Uzun bir araştırma ve emeğin neticesinde bir araya getirilmiş olan Anadolu’ya has bir kültür dağarcığı olan ağıtların yer aldığı değerli çalışma, İletişim Yayınları tarafından basılmış ve 255 sayfadan oluşuyor. 
 

 

Haber Görseli

İLERİ KOYUN YETİŞTİRİCİLİĞİ

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nden, hayatını koyun ve keçi araştırmalarına adamış olan Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı tarafından kaleme alınan bu kıymetli kitapta; toplum yaşamında ve ekonomide koyun yetiştirmenin öneminden başlanarak bireysel bakımdan insan hayatında koyunculuk nerede olmalı, Türkiye ve dünyada koyun yetiştiriciliği ve mukayesesi konularıyla temel bir giriş yapılarak konunun anlaşılması sağlanıyor. Küçükbaş yetiştiriciliği uzmanı yazar, ülkemizdeki koyun ırklarını her yönüyle sınıflandırarak anlatmasının yanında; Türk sosyal yaşamında ve maddi-manevi kültür öğelerinde koyunun yerine de değiniyor. Türkiye’de özellikle koyunun ekonomideki yerine geniş yer verilen kitap, koyun bakım ve yönetiminin nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler sunuyor. Koyun ve koyunculuğa dair temel rehber niteliğindeki bu kitap, 392 sayfadan oluşuyor. 

Haber Görseli

yetiştiricilik