Malzemeler:
20-25 adet kabak çiçeği
Her çiçek için 1 tatlı kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
3-4 dal taze soğan (ince kıyılmış)
Birer tutam taze nane, maydanoz, dereotu (ince kıyılmış)
Karabiber, tuz, zeytinyağı
Yapılışı:
Kabak çiçeklerinin sap kısmındaki yeşillikler kopartılır. Çiçeğin içindeki sarı tohumlar yaprakları yırtmamaya dikkat edilerek çıkartılır, aksi halde yemek acı olacaktır. Temizlenen çiçekler soğuk suda beklerken harç hazırlanır. Kabak çiçekleri çabuk piştiği için dolmanın pirinçli iç harcını ön pişirme yapmakta yarar var. Bunun için önce soğan küçük küçük doğranır ve yumuşayıncaya kadar yağda kavrulur. Üzerine yıkanan pirinçler ilave edilir ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Daha sonra 1 su bardağı kadar su eklenerek çektirilir. Ocağın altı kapatıldıktan sonra yeşillikler ve baharatlar eklenip karıştırılır. İlk sıcağı çıkan harçla kabak çiçeklerinin içi dikkatlice doldurulur. Çiçeklerin yaprakları içe doğru kapatıldıktan sonra pişerken açılmaması için ağızları tencerenin kenarına gelecek şekilde yan yatırılarak dizilir. Üzerine birkaç kaşık daha zeytinyağı gezdirilir. Çiçeklerin üzerini geçmeyecek kadar su eklenip pişirilir. Afiyet olsun.