Yapılışı:
Derin bir kapta; süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. Hindiyi limon ile iyice ovun. Ardından hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 3-4 saat marine edin.
Baldo pirinci güzelce yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin.
Bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Ardından tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri ve dolmalık fıstıkları ilave edin.
Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharla lezzetlendirin. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Burada pilavın az pişmesi önemli.
Pilavı ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
Marine olan hindinin içine pilavı dikkatlice doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Etrafına kabuğu soyulmuş elma ve armut dilimlerini ve kuru incirleri yerleştirin.
Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Pişerken iyice kızarması için üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı sürün.
Tepsinin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun…