OCAK-ŞUBAT 2018 / HABER

2018'den itibaren bütün aşılar ücretsiz


  

14.03.2018 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli temaslarda bulunmak üzere yurt gezilerine devam ederken toplantılara ve etkinliklere de katılmaya devam ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli temaslarda bulunmak üzere yurt gezilerine devam ederken toplantılara ve etkinliklere de katılmaya devam ediyor. Aralık ayı içerisinde Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen Buzağı Kayıpları Sempozyumu'nun açılışını gerçekleştiren Fakıbaba TOBB Ticaret Borsalar Konsey Toplantısı'na da katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli temaslarda bulunmak üzere yurt gezilerine devam ederken toplantılara ve etkinliklere de katılmaya devam ediyor. Aralık ayı içerisinde Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen Buzağı Kayıpları Sempozyumu'nun açılışını gerçekleştiren Fakıbaba TOBB Ticaret Borsalar Konsey Toplantısı'na da katıldı. Kırıkkale Üniversitesinde düzenlenen Buzağı Kayıpları Sempozyumu'nda konuşan Bakan Fakıbaba, sempozyumu çok önemsediğini belirterek, sonuçlarından da azami şekilde yararlanmayı planladığını söyledi. Projeler üzerinde sürekli çalıştıklarını vurgulayan Fakıbaba, sadece kendisinin değil, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın da 2018 yılını tarım yılı, buzağı ölüm oranını düşürme yılı, mera yılı ilan ettiğini belirtti. Fakıbaba, bundan sonra sahada Bakanlığın 26 adet saha koordinatörü olacağına dikkati çekerek, "Bize bilgi akışı çok daha hızlı gelecek. Biz hep buralarda olacağız. Belki hiç davet etmeden Kırıkkale'de olacağım. 26 tane kalkınma ajansının olduğu yerde koordinatörlerimiz olacak" diye konuştu.

BUZAĞILAR BİZE AİT. BEN O YAVRULARIN EVELALLAH BAKANIYIM
 
Buzağı ölüm oranlarının düşürülmesini çok önemsediğinin altını çizen Bakan Fakıbaba, şu değerlendirmede bulundu: "500 bin buzağının 250-300 binini kurtarsak, daha hiçbir şey yapmasak bile, üç sene içerisinde zaten 1 milyon hayvan açığımız var, onu kapatmış oluruz. 5 milyon 500 bin anacımız var, biz bunlardan elde edeceğimiz buzağıların ölümlerini azaltacağız. Üniversitelerle el ele vereceğiz. Veteriner, teknisyen arkadaşlarımızla başaracağız. İnşallah buzağı ölüm oranlarını düşüreceğiz. 2018 Ocak ayından itibaren bütün aşılar ücretsiz yapılacak. Aşı yapan veteriner arkadaşların emeklerinin arkasındayım. Buzağılar bize ait. Ben o yavruların evelallah bakanıyım. O yavrulara bakmasam neye bakacağım. Onlar bizim kontrolümüzde, veteriner hekimlerin kontrolünde olacak, o çiftçi aileler bizim ailelerimiz."

Fotoğraf Galerisi

VETERİNER FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HAYVAN HASTANESİ AÇILDI

Bakan Fakıbaba, Kırıkkale temasları kapsamında Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hayvan Hastanesinin açılışını da yaptı. Bakan Fakıbaba ve beraberindekiler, açılış kurdelesini kestikten sonra hastaneyi gezerek, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Başalan'dan bilgi aldı. Açılışın ardından gazetecilere açıklama yapan Fakıbaba, kendisinin yıllarca hekimlik ve başhekimlik yaptığını söyledi. Bu hastanenin, Türkiye'nin 2017'ye nasıl geldiğinin en güzel göstergelerinden olduğuna dikkati çeken Fakıbaba, şöyle konuştu: "Müthiş güzel bir hastane olmuş. Pırıl pırıl, tertemiz. Ameliyathaneleri gördüm, hayretler içerisindeyim. Böylesi hastanelerin 81 ilde de olması lazım. Olması için de şimdiden uğraş vereceğim. Bu bağlamda emeği geçen tüm arkadaşları tebrik ediyorum."

Haber Görseli

BİLİMİN İMKANLARINDAN FAYDALANMAMIZ GEREKİYOR
Bakan Fakıbaba bazı üniversitelerin rektörleri ve dekanlarıyla TİGEM Sosyal Tesisleri'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Bilim insanlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Fakıbaba gıdada ve tarımda son yıllarda başarılı gelişmeler yaşandığını, bu süreçte diğer paydaşların yanı sıra üniversitelerle iş birliği içerisinde hareket edilmesinin de etkisinin olduğunu söyledi. Tarımsal üretimimizin artırılması ve gıda güvenilirliğinin sağlanması noktasında üniversitelerdeki ziraat fakülteleri ve veteriner fakültelerinde akademik görüşlere önem verdiklerini söyleyen Fakıbaba "Tarımda ve hayvancılıkta bilginin öncülüğünde, bilimle beraber yürümek bakımından üniversiteler önemli. Sizlerin birikimlerinizi, gıda, tarım ve hayvancılık sektörümüze ne kadar yansıtabilirsek o oranda daha sağlıklı, kaliteli ve verimli bir üretim gerçekleştirebiliriz. Bilgiyi, teknolojiyi, insan kaynağımızı, kaynaklarımızı çok iyi değerlendirmek zorundayız. Dünya piyasalarında rekabet edebilmenin, tarımda, hayvancılıkta var olabilmenin çıkış yolunun bu şekilde olacağını düşünüyorum." dedi.

TMO, BU YIL 335 BİN TON HUBUBAT SATIN ALDI

Bakan Fakıbaba, TOBB Ticaret Borsalar Konsey Toplantısı'nda yaptığı konuşmada ise tarımsal ürünler piyasaya 1-2 ay içinde arz edilirken, bu ürünlere talebin yıl boyunca devam ettiğini söyledi. Bu durumun hasat dönemlerinde tarımsal ürünlerin düşük fiyatlardan işlem görmesine, dolayısıyla üreticilerin kazançlarının azalmasına yol açtığına işaret eden Fakıbaba, dünyanın gelişmiş pek çok ülkesinde tarımsal ürünlerin arz-talep dengesinin lisanslı depoculuk sistemiyle çözüme kavuşturulduğunu ve istikrarlı bir piyasa oluşturulduğunu bildirdi. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alımlarını lisanslı depolara yaptırdıklarına dikkati çeken Fakıbaba, şöyle devam etti: "Bu kapsamda Cumhuriyet döneminin en büyük lisanslı depoculuk hamlesini başlattık. TMO'nun uzun süreli kiralama garantili depo yapımı projesiyle hayata geçirilen 3,5 milyon ton kapasiteli lisanslı depoların yapımı devam etmektedir. Her geçen gün iş adamlarımız bunun için müracaat etmektedir. TMO, 2017 yılında 335 bin ton hububatı lisanslı depolarda elektronik ürün senedi (ELÜS) olarak satın almıştır."