YAPILIŞI:
Kitellik ince bulgur geniş bir kabın içine alınıp üzerine bulguru ıslatacak kadar ılık su gezdirilip kabın ağzı kapatılır. İnce bulgur şişinceye kadar 30 dakika beklenir. O sırada iç harcın yapımına geçilir. İç harç için öncelikle pirinçler haşlanıp soğumaya bırakılır. Harç çiğ olacağından soğanlar çok ince doğranır. Doğranmış soğanlar, kıyma, baharatlar ve tuz özdeşleşene kadar yoğrulur; haşlanmış pirinçler de eklenip iç harç dinlenmeye bırakılır.
Dış hamur dinlendikten sonra eller ıslatılarak 15-20 dakika hamur özleşene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Hamur, yaklaşık 70 g ağırlığında eşit parçalarda bezelere ayrılır. Bezelerin üzeri nemli bir bezle örtülerek kuruması engellenir. Hamur, baş ve işaret parmakları arasında ezildiğinde sert ince bulgur taneleri gelmiyorsa hamurun kıvamını aldığı anlaşılır. Ortası delinerek ince bir şekilde açılan bezenin içine yaklaşık 50 g iç dolgu yerleştirilir. Hamurun ağzını kapatmak için parmaklar ile büzüştürülerek avuç içinde döndürülür. Kapatma işlemi bittikten sonra üstten fazla olan hamur varsa kopartılıp üst yüzeyi ince bir doku hâline getirilir. Daha sonra hamurun içerisindeki havayı almak için avuç içine yerleştirilip dört parmakla bastırılır. Tamamen havası çıkartılmış hamur, elle saat yönünde dışarıya doğru bastırma ve döndürme işlemi ile büyütülerek şekil verilir.
Yayvan bir tencerede kaynatılan tuzlu su içine dikkatlice bırakılan içli köfteler su yüzüne çıkıncaya kadar haşlanır. Piştikten sonra süzülerek tencereden alınan içli köftelerin üzerine eritilmiş ve pul biber eklenmiş tereyağı dökülerek sıcak servis edilir.