TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / ÖZEL HABER

Otelimi TKDK desteğiyle kurdum


Hüsamettin KURT - Esra BAL     Semih ALEMDAROĞLU 

26.07.2018 

Mell Otel’in sahibi Belgin Hanım
Hayal kurmak kolaydır. Hayallerini hayata geçirmek ise büyük bir cesaret ister. Bu cesareti gösterip, hayalini karşımıza şık bir otel olarak çıkaran, Trabzon kadınının zekasını, çalışkanlığını ve misafirperverliğini fazlasıyla kendinde bulunduran Mell Otel’in sahibi Belgin Hanımla işletmesi hakkında sohbet ettik.

Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?

İsmim Belgin Yılmaz. 1967 Trabzon doğumluyum. Esnaf bir aileden geliyorum. Üniversitede işletme bölümünü okudum. Okul bittikten sonra evlendim. İki çocuğum oldu. Çocuklar büyüyene kadar onların her şeyiyle ben ilgilenmek istedim. Haliyle çalışma hayatına atılamadım. Çalışmak içimde hep uhde olarak kaldı. Çalışmak, üretime katkıda bulunmak, insanlara faydalı olmak istiyordum. Mell Oteli kurarak bu hayalimi gerçeğe dönüştürdüm.

Sizi konaklama sektörüne yönelten neydi?

Konaklama sektöründe yatırım yapmak çok uzun zamandır aklımda vardı. Çevremdeki insanlar da bu alanda yatırım yapmam konusunda beni teşvik ediyordu. Otel yapmak için müsait bir yerimiz de vardı. TKDK’nın da katkılarıyla  düşüncemi hayata geçirdim.

Oteli kurarken ne tarz zorluklarla karşılaştınız?

Başarının detaylarda gizli olduğuna inanıyorum. Her şeyin doğal malzemelerden yapılmasını istedim. O nedenle bazı şeyleri yurt dışından bazılarını ise yurt içinden temin ettik. Mesela mermerler Muğla’dan geldi. Tabii nakliye olsun, farklı şehirlere gidip seçme olsun zaman alan ve uğraştıran şeyler. Otelimizin iç mobilyaları için de ayrıca uğraştık. Tam istediğimiz gibi olsun diye otelimizin alt katında kendimiz bir atölye kurduk ve mobilyaları özel dizayn ettirerek kendimiz yaptık.

TKDK ile yollarınız nasıl kesişti?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan ilk olarak basın aracılığıyla haberdar oldum. Zaten kafamda bir otel kurma düşüncesi vardı. TKDK’nın kadın girişimcilere öncelik sağladığını öğrendikten sonra ise başvurmaya karar verdim.

Fotoğraf Galerisi

Tesis kurma süreciniz nasıl geçti TKDK ile uyumlu çalışabildiniz mi?

TKDK ile mükemmel bir uyum içinde çalıştık. TKDK bu uyumu göstermeseydi biz bu projeyi bitiremezdik. Sorunlarımızı görüp, bize yardımcı oldular. İhtiyacımız olduğu zaman bize ek süre verdiler, hep pozitif yaklaştılar. Karşılaştığımız problemler nedeniyle zorlandığımız zamanlar oldu. Ama sağ olsun Trabzon İl Koordinatörü Şansal Bey müthiş destek sağladı. Ona bu konuda teşekkür etmek isterim. Milletvekilimiz Sayın Salih Çora ve Ortahisar Belediye Başkanımız da sağ olsun samimi olarak ellerinden gelen yardımı gösterdiler.

451 BİN LİRA HİBE ALDIM

TKDK’nın tesisinize katkısı ne oldu?

Otelimizin hem inşaat harcamalarına hem de makine ekipman harcamalarına TKDK’nın katkısı oldu. TKDK’dan 451 bin lira tutarında hibe desteği aldım. Aldığım desteğin yanı sıra yüzde 18 KDV muafiyeti yükümüzü hafifletti.

Bize Mell Otelden söz eder misiniz?

Mell Otel 25 yatak odalı,  deniz manzaralı, Trabzon’un gezilip, görülecek yerlerine yakın konuma sahip bir otel. Misafirlerimiz otelimizde hem Akdeniz mutfağından hem de dünya mutfağından yemekleri bulabilirler. Misafirlerimizin tesisimizden mutlu ayrılmaları için elimizden geleni yapıyoruz.

Bir kadın ve bir anne olarak böyle bir yatırım yapmak istediğinizde çevrenizden nasıl tepkiler aldınız?

Bu konuda çok güzel, çok olumlu tepkiler aldım. Bana bu konuda en çok destek olan eşimdir. Sağ olsun hem maddi olarak destek sağladı hem de hayallerime ortak oldu. Hayallerimi onun sayesinde hayata geçirebildim. Bana göstermiş olduğu sonsuz desteklerinden ötürü teşekkür etmek isterim.

Turizm alanında yeni yatırım yapacaklara tavsiyeleriniz nelerdir?

Öncelikle iyi bir fizibilite çalışması yaptıktan sonra bu işe girmelerini tavsiye ederim. Müşteri potansiyelini araştırıp, müşteriye yönelik tarzda bir otel kurmaları yerinde olacaktır. Aynı zamanda şehirde yeterince otel olduğunu düşünüyorum. Yaylalarda turizm tesisi açısından büyük bir açık var. Gelen turistler tarafından da yayla turizmi talep görüyor. Ben kırsal alanlarda, yaylalarda yatırım yapmalarını tavsiye ederim.

TKDK’ya tekrar başvurmayı  düşünüyor musunuz?

TKDK’ya başvurup dağda bir otel yatırımı yapmayı düşünüyorum. Özellikle yabancı turistlere yönelik bir konaklama tesisi yapmak istiyorum. Hem konforu hem de tabiatı bir arada bulabilecekleri, göl veya akarsu yakınında bir otel kurmak gibi bir düşüncem var. TKDK ve destekleriyle ilgili bana soru soranlar oluyor. Onlara amacı gerçekten yatırım yapmak olan insanları destekleyen bir kurum olduğunu söylüyorum. İyi niyetle ve gerçek bir yatırım yapmak isteyenler için bir fırsat.