MAYIS-HAZİRAN 2020 / ANADOLUNUN TADI TUZU

Adını kaynarken çıkardığı sesten alan “Pumpum Çorbası”


Müge ÇEVİK    

22.05.2020 


Bartın, tarihi eserleri, denizi ve doğası ile ülkemizin en güzel şehirlerinden biri. Başta Amasra ve İnkumu olmak üzere dört mevsim yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Bartın, geleneksel lezzetleriyle de dikkat çekiyor. Biz de bu sayımızda Bartın'ın geleneksel bir lezzeti olan ve adını kaynarken çıkardığı sesten alan Pumpum çorbası tarifini sizlerle paylaşmak istedik.

MALZEMELER:

  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kase mısır unu
  • 8 su bardağı su
  • 200 gram kadar pastırma

 

YAPILIŞI:

Tereyağı tencereye alınır ve eridikten sonra üzerine mısır unu eklenir. Un birkaç dakika kavrulduktan sonra üzerine soğuk su eklenir ve kaynayıp kıvam alana kadar karıştırılır. İstenirse bu aşamada bir bardak süt de eklenebilir. Daha sonra küçük küçük doğranan pastırmalar yine isteğe göre doğrudan ya da kısa süre yağda kavrulduktan sonra çorbaya ilave edilir. Kısa bir süre daha kaynatıldıktan sonra kurutulmuş ekmek parçaları ile servis edilir.

pumpum çorbası