TEMMUZ-AĞUSTOS 2020 / HABER

Bakan Pakdemirli’nin editörlüğünde 5 yeni kitap


Osman YAZICI    

21.07.2020 


Bakan Bekir Pakdemirli’nin editörlüğünde tarım, kültür, turizm, ekonomi, teknoloji alanlarında 5 yeni kitap okuyucusuyla buluştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin editörlüğünü yaptığı 5 yeni kitap kitapseverlerin beğenisine sunuldu. “Küresel Ekonomiye Yön Veren Yeni Teknolojiler, Türkiye’de Geçmişten Günümüze Tarım Politikaları ve Ekonomisi, Ekonomi Ekseninde Türkiye’de Geçmişten Günümüze Kültür ve Turizm Politikaları, Pandemi Ekseninde Küresel Değişim ve Yeni Ekonomik Düzen,  Türkiye’nin Geçmişten Günümüze Meteoroloji Politikaları ve Stratejileri” adlı kitaplar, ele aldıkları konularla ilgili geçmiş ve günümüzdeki örnekleri ayrıntılarıyla ele inceleyerek, gelecekteki uygulamalar ve planlamalar hakkında da billgi ve analizlere yer veriyor.

TÜRKİYE TARIMDA LİDER ÜLKELERDEN BİRİ HALİNE NASIL GELDİ?

Ülkemizinin dünyada tarımsal üretime ve ekonomiye yön verme konusunda önder ülkelerden birisi olmasından yola çıkılarak oluşturulan “Türkiye’de Geçmişten Günümüze Tarım Politikaları ve Ekonomisi” adlı kitapta tarımın ülkemiz ekonomisindeki yeri, yakın geçmişte uygulanan tarım politikaları ve bunların günümüze yansımaları, kırsal kalkınma politikaları, tarımsal yatırımlardaki gelişmeler, gelişen dijital teknolojilerin sürdürülebilir tarıma yansımaları, tarımsal pazarlamanın geçmişten günümüze uzanan seyri ve yeni pazarlama eğilimleri bitkisel ve hayvansal üretim ekonomisi temeli üzerinde yapılandırılarak ele alınıyor. Ayrıca tarımın ülkemizdeki örgütlenme deseni ve tarımsal kooperatifler, tarımın finansmanında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, tarımsal ürün borsaları, risk yönetimi ve sigorta, tarımsal yayım, ülkemizde bitkisel üretimdeki gelişmeler, su ürünleri ekonomisi ve gelecek vizyonu, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ve ülkemiz arıcılığı gibi konular, kitapta, tarım ekonomimize ayna tutan önemli unsurlar olarak ayrı ayrı bölümler olarak irdeleniyor.

TARIMDA YENİ TEKNOLOJİLER

“Küresel Ekonomiye Yön Veren Yeni Teknolojiler” adlı kitapta küreselleşen dünyada yeni teknolojiler ele alınıyor. Teknolojinin küreselleşmeyi, küreselleşmenin de teknolojiyi tetiklediği belirtilen kitapta, insanın her gün farkında olmadan yeni ağların bir parçası olduğuna vurgu yapılıyor.  
KÜLTÜR VE TURİZM STRATEJİK GÜÇTÜR

Tanıtımında “Kültür ve turizm birbirinden ayrı düşünülmesi mümkün olmayan iki önemli kavramdır. Kültür ve turizm kaynakları doğru yönetildiğinde devletler için büyük bir ekonomik ve stratejik güç anlamına gelmektedir.” cümlelerine yer verilen “Ekonomi Ekseninde Türkiye’de Geçmişten Günümüze Kültür ve Turizm Politikaları”  adlı kitap ise kültür ve turizm alanlarında yapılacak çalışmalar için önemli bir kaynak niteliği taşıyor.

SALGIN HASTALIK SÜRECİNİN DOĞRU YÖNETİLMESİNİN KATKILARI

“Pandemi Ekseninde Küresel Değişim ve Yeni Ekonomik Düzen” kitabıyla da pandemi sonrasında daha güçlü bir Türkiye’nin oluşması ve ülkemizin dünyada küresel olarak güçlü bir aktör olmasına katkı sunacak çok değerli bilgi ve analizlere yer veriyor.
“Türkiye’nin Geçmişten Günümüze Meteoroloji Politikaları ve Stratejileri” adlı kitap da diğerleri gibi alanında özgün bir eser olarak kütüphanelerde yerini almaya hazırlanıyor.

HER BİRİ GELECEK NESİLLERE BIRAKILAN ÇOK ÖNEMLİ ESERLER

“Kamil odur ki; koya dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser” anlayışıyla kaleme alınan eserler, alanında uzman birbirinden değerli akademisyenlerin, bilim insanları ve araştırmacıların imzasını taşıyor. Onlarca makaleden oluşan kitaplar, kitapseverlerin beğenisine hitap etmekle kalmıyor; o alanlardaki politika ve çalışmalara ışık tutacak nitelikteki akademik bilgileriyle de yol haritalarının oluşturulmasına büyük katkı sağlıyor.

Bakan Pakdemirli