TEMMUZ-AĞUSTOS 2018 / HABER

Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımız ormanlarla büyüsün


  

18.07.2018 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Tarım ve Orman Bakanı olan Bekir Pakdemirli, iki bakanlıkta da düzenlenen devir teslim törenleriyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan görevi devraldı.
Bakan Pakdemirli: “Çiftçiliği hakkıyla yapmaya kalktığınız zaman az az kazanıyorsunuz. İnşallah bu yeni dönemde üreticimizi, çiftçimizi ezdirmeden ama tüketicimizi de gıda enflasyonuna karşı koruyarak Türk tarımını iyi yerlere çıkarırız.”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Tarım ve Orman Bakanı olan Bekir Pakdemirli, iki bakanlıkta da düzenlenen devir teslim törenleriyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan görevi devraldı.

Bakan Pakdemirli, Tarım ve Orman bakanlığındaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, dünden itibaren Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını, bunun büyük sorumlulukları da beraberinde getirdiğini söyledi. Bakan olacağını pazar günü öğrendiğini belirten Pakdemirli, “Pazar günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden çağrılırsanız, bakan olacağınızı düşünürsünüz ama hangi bakanlık olduğunu bilemezsiniz. Bende pilotluk var, ‘Acaba Ulaştırma mı?’ diye düşündüm. Tayyip Bey tarımla ilgili olduğunu söyleyince ‘Emriniz olur.’ dedim.” ifadesini kullandı.

Ailesinin bir çiftliği bulunduğunu anlatan Pakdemirli, burada üzüm, zeytin gibi ürünler ürettiklerini, ufak bir zeytinyağı tesisi ve iki tavuk kümesi bulunduğunu, bu sebeple işin biraz matematiğinden anladığını dile getirdi.

Pakdemirli, çiftçiliğin ana gelir kalemleri olmadığını vurgulayarak, “Çiftçiliği hakkıyla yapmaya kalktığınız zaman çok çok harcıyorsunuz, az az kazanıyorsunuz. İnşallah bu yeni dönemde üreticimizi, çiftçimizi ezdirmeden ama tüketicimizi de gıda enflasyonuna karşı koruyarak Türk tarımını iyi yerlere götürürüz.” dedi.

Yeni sisteme bürokrasinin adapte olması gerektiğine dikkati çeken Pakdemirli, “Çünkü eskiye göre daha hızlı çalışacağız. Eskiden çok basit bir şey için bile yasa çıkarmak gerekirken bugün o gereklilikler ortadan kalkmış oldu. O yüzden bugün yöneticilerin artık çok bahanesi kalmadı.” diye konuştu.

Pakdemirli, Bakanlığı dönemindeki çalışmaları nedeniyle Fakıbaba’ya teşekkür ederken, yeni dönemin sloganının da “Çiftçimizin yüzü gülsün, çocuklarımız ormanlarla büyüsün.” olduğunu bildirdi.

Fotoğraf Galerisi

YENİ SİSTEMLE YENİ SAYFA AÇILIYOR

Fakıbaba da Bakanlık görevinin üzerinden yaklaşık bir yıl geçtiğini anımsatarak, “Takım arkadaşlarımla beraber almış olduğum bayrağı üst seviyeye getirmek için büyük gayret sarf ettik.” dedi.

Çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Fakıbaba, şunları söyledi: “Yeni bir sistemle yeni bir sayfa açılıyor. Bu yeni sistemin ve Sayın Bakanımızın çok başarılı olacağına yürekten inanıyorum. İnşallah ülkemiz de bunu sonuçlarıyla görecek. Ben tekrar Sayın Bakanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, görevi Fakıbaba’dan devraldı.

TARIM VE ORMAN BAKANI BEKİR PAKDEMİRLİ KİMDİR?

1973 yılında İzmir’de doğdu. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesinde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Başkent Üniversitesinde işletme yüksek lisans, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümünde doktora çalışmalarını yürüttü.

Gıda, tarım, hayvancılık, teknoloji ve otomotiv alanında serbest girişimcilik yaptı. Çeşitli şirketlerin kuruluşunda ve yönetiminde bulundu. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan bir firmada ve halka açık bir gıda firmasında genel müdürlük görevlerini üstlendi. Uluslararası bir gıda şirketindeki üst düzey yöneticilik görevinin ardından, yine aynı şirkette danışmanlık yaptı.

Turkcell, BİM ve AlBaraka Katılım Bankasında yönetim kurulu üyeliği yaptı. Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Tarihi Kemeraltı AŞ ve Türkiye Ruh Sağlığı Tedavi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliklerini, Anadolu Otizm Vakfı Mütevelli Üyeliği ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Üyeliğini sürdürmektedir.

Deniz kaptanlığı, pilotluk ve amatör telsizcilik hobileri vardır.

İngilizce bilen Pakdemirli, evli ve üç çocuk sahibidir.